Hele historien, fortalt av Papsen

Et par timer etter at Emilie kom til verden fikk jeg hele fødselshistorien av Thomas, han har notert underveis på hele vår lange reise. Det var en tårevåt opplevelse å lese hele historien med Thomas sine ord, for en fantastisk mann jeg har, og for en fantastisk pappa Emilie har <3

Vannet gikk 02:30 natt til mandag,

Rier starter 03:15

Rier hver 8-12min

Øker til 5 min

Sykehus undersøkelse 10:45

Hjem og fortsette rier 5-10 min, NU er riene veldig smertefulle 

Kl 17:20 begynner rier å komme under 4 min intervaller. 

Drar til Ullevål 18:00

Ny undersøkelse 19:00

2cm åpning

Rier kommer tett og er veldig vonde. 

Innlagt 20:45 endelig 

Første som skjer er klyster og 6dl lunkent vann inn bakdøren, ble fart på sakene da :-) 

Dusj 21:30

Nu venter vi på neste undersøkelse:)

Kl 2315, ny undersøkelse og en motivert Therese får vite at det er nu tre cm. Hmm..ikke mer tenkte vi begge:) 

Emilie blir monitorert og pulsen er stort sett stabil, noen ganger opp til 180 men ellers 134. Mamma tar en laaaang dusj og nyter det imellom slagene. Så litt massasje sittende oppå en ball lent over senga. Det var skjønt sa ho :-) 

Får desverre ikke nok mat i den kroppen, men ho drikker noe. 

Kl 02:30, mamma skal prøve å sove litt sådet blir en stor pille i rompa. Håper den virker tenker pappa. 

Det er nu 24 timer siden vannet gikk. 23 timer med ca 200 rier, kan bare ikke forestille mæ hva den mammaen går igjennom men en ting er sikkert. Pappa er ydmyk og utrolig stolt over mamma, ho er bare helt fantastisk. Sterk og rolig, helt utrolig!!

Kl 04:30 Therese spiser fire tygger brød og 6 ts cornflakes. Drikker 5 slurker eplejuice og 4 slurker te. Flink jente! Stor jente! Min jente!!!

05:00 tar jordmor vaginal undersøkelse og med litt hjelp så vips så er det FIRE cm, tynn livmorhals og gode nyheter. Til tross for 4 timer søvn de siste 48 timene er energien fremtredende i mammas kropp og sinn, det er nydelig ! Ho får energien sin fra drømmen om å holde bebisen snart :)??

05:10 og mamma dusjer igjen. Det gjør godt mot riene som vi håper kommer å hjelper til enda mer nu fremover. By the way den pilla i pompen hjalp ikke stort mot smertene, men morsomt uansett at mamma fikk oppleve det:) 

Pappa har masse energi og har aldri vært så imponert over noe annnet i hele sitt liv som han er av sin kjære! Elsker den jenta bare mer og mer!! Kl er 0800 og Therese blir undersøkt av jordmor student og jordmor. Til sin store glede etter en lang natt blir ho fortalt at fødselen er igang med 4 cm og de kan bestille epidural bedøvelse ganske snart. Med godt mot står hun ut riene i en time til, og kl 09:00 kommer Morten med epidural. Den ble satt smertefritt iflg Therese og det tok ikke lang tid før motivasjonen og energien mangedoblet sæ. Mat og drikke gikk nedpå høykant og nu kl 11:00 tar ho avdelingsrekord i å stå med prekestol. Nu kommer spent på resten av fødselen som har varet i 3 timer. Jippi!!! Ting fortsetter å gå fremover men veldig sakte. 5cm åpning kan Ida og Camilla melde for oss og deres glede. Therese jobber som en helt og alle er imponert over den dama her, andre på avdelingen hører om Mor Theresa på gangen og vi får så mange hyggelige tilbakemeldinger. Det gir oss enda mer motivasjon og positivitet. Alle er glade:) samtidig,alle sliter med å innrømme langsomheten i prosessen. Kl 1300 er det med litt godvilje faktisk 6 cm. Det har nu gått 34 timer siden riene begynte å 6 cm er til å grine av egentlig. Men ingen griner, ikke engang Therese. Umenneskelig, men ho tviholder på pusteteknikken som hun har forberedt seg på... Etter 34 timer! Av alle disse årsakene så fortsetter de neste timene med veldig mange undersøkelser, ultralyd og flere spesialister innom. Det ligger en litt for stor utfordring i vente. Mens Therese ligger å jobber mot smertene, for epiduralen fungerer dårlig langt nede i bekkenet, er det konstatert at Emilie ligger litt vanskelig til. Riene får ikke presset bebis ned til livmorhalsen. 17:20 var siste undersøkelse og den eneste utveien var keisersnitt. Mamma tar dette umiddelbart tungt, men etter en god samtale så var det bare å innse at det var det eneste rette. Vi skulle jo få Emilie ut frisk. 

Nu skjer ting veldig fort. Masse leger, sykepleiere, hjelpere, jordmødre, skalpeller, bedøvelse, drypp, nåler og intens sterilisering væske lukt. Presentasjon av crewet, brett opp armene og 8 min senere var Emilie ute. En engel var født! 18:08 kom utrolig nydelige Emilie til verden. Hun gråt og hilste på mamma før pappa tok henne med til vask, veiing,måling og stell. Mirakelet målte 50cm lang, 4095 gram og 38 cm rundt hodet. Rett og slett nydelig. 

Mamma ble sydd igjen og familien ble raskt samlet. Gledestårene lå løst da Emilie fikk sine første dråper fra mammapuppen. Lille familie har gjennomført det vakreste og mest slitsomme som går an å oppleve. Therese har elsket det lille frøet, fosteret og barnet hele svangerskapet og gjennomført en fødsel som ble alt annet enn enkelt. Hun har gjort det på en imponerende måte, som har satt sine spor her på avdelingen. "Tusen takk for din innsats mamma, den kan ikke beskrives. Elsker deg "-Emilie-

07.10.14 kl 18:08 ??

Thomas,- takk for at du var min klippe, ved min side 24/7, alltid positiv og alltid kjærlig. Synet av deg med vår velskapte datter i armene gjorde alt verdt det! Sammen med deg ville jeg ikke vært denne opplevelsen foruten, hvert minutt og hver rie var SÅ verdt alt, denne reisen vi delte sammen har gjort oss enda sterkere, tryggere og forelsket. Jeg elsker deg Thomas <3

24 kommentarer

Ida-Kristine

09.10.2014 kl.21:46

Fantastisk lesning!Ble helt rørt av denne historien!Er førstegangsfødende med termin om 1 uke,og det var så godt å lese at opplevelsen din totalt sett var så fin!:) Kos deg med din lille skjønne!

Hanne

09.10.2014 kl.22:23

Jeg gråt når jeg leste dette.Tenker på min egen fødsel og hvordan dere må ha hatt det!Det er den beste følelsen å få babyen sin i armene:) Lykke til i tiden som kommer og selvom det kan være slitsomt er det også en helt herlig tid som venter dere!

Marita

09.10.2014 kl.22:32

Gratulerer så mye! Det var fint å lese fars fødselshistorie :-) Men det var tøffe tak for dere. Lykke til videre på ferden som en familie på tre(fire). Klem til dere :-)

Rikke

09.10.2014 kl.23:17

Rørende å lese. Høres utrolig smertefullt ut, men samtidig vakkert. Gratulerer så mye med lille jenta deres. Hun er skjønn :)

Hilde

09.10.2014 kl.23:48

Først og fremst gratulerer så mye :) også så godt skildret :) nyt lykkerusen og kos dere i boblen man lever i, er det ikke magisk? :)

Johanne

10.10.2014 kl.04:21

Blir helt rørt av historien din! Gud så vakkert Therese! Dere har fått en nydelig jente!

Marit

10.10.2014 kl.10:29

Dette var sterk og rørende lesing,- FOR en arbeidsøkt dere har vært igjennom! Den ble belønnet med verdens fineste Emilie,- GRATULERER SÅ MYE!!

Mettemor

10.10.2014 kl.11:04

Snørr og tårer i strie strømmer her.

Så fantastisk med en slik klippe i livet, Therese.

Gratulere så mye til dere begge to.

Nyt livet!!

Birgitte

10.10.2014 kl.12:10

Umulig å ikke bli rørt av denne historien, fantastisk lesning! Kos dere i tiden framover og nyt! :)

Hilsen fast leser:)

Marte

10.10.2014 kl.12:20

Tårene triller. Nydelig skrevet. Nydelig jente. Gratulerer så masse og lykke til med fortsettelsen!

Annette

10.10.2014 kl.14:49

Gratulerer så mye med lille prinsessen. Rørende historie.

Kos dere masse!

Tonje

10.10.2014 kl.15:25

Så rørende skrevet<3 Tårene trillet. Du har virkelig vært tøff og flink Therese, beundringsverdig:) Godt det hele er over nå. Dere har fått ei utrolig nydelig prinsesse<3 det er som du sier, alt er vel verdt det når du ser gaven etterpå<3 huff må si jeg er litt spent på dette selv har termin om 4 uker, og gruer meg litt til fødselen:( er førstegangs, så hvis du vil gi meg noen tips Therese tar jeg Veldig gjerne imot:) kos dere med lille nurket<3 klem

Sandra

10.10.2014 kl.16:19

Så utrolig nydelig og rørende! Gratulerer så masse med vakre Emilie, kos dere og nyt tiden sammen:) Gleder meg til å følge dere videre:)

Siri

10.10.2014 kl.16:38

Nydelig skrevet :) Gratulerer til dere begge!

thereseH

10.10.2014 kl.16:39

Tonje: du har INGENTING å grue deg til!! Jeg tror mesteparten sitter i hodet vårt! Fokuser på å puste deg gjennom hver eneste rie, og kreftene finner du fra ett eller annet skjult lager i kroppen din! Jeg fikk MASSE skryt av alle på vår vei hvor utrolig rolig jeg var, det gjorde at jeg holdt ut så lenge som jeg gjorde uten en eneste gang tenke at "dette klarer jeg ikke mere" men heller tenke at man er enda nærmere verdens største premie! Jeg hadde glatt gjort dette igjen, og jeg ville ikke vært foruten de nesten 40 timene med rier før det ble operasjon. Jeg er så stolt av meg selv, jeg gir ikke opp, jeg er tøff!
Så mitt beste råd,-fokuser på pusten ikke smertene!!! Og alle rundt deg på sykehuset er eksperter og fokuserer hele tiden på deg og bebisen din sitt beste <3
Lykke til, gled deg, deg er SÅ verdt det!

thereseH

10.10.2014 kl.16:39

Sandra: tusen takk Sandra :)

thereseH

10.10.2014 kl.16:40

Siri: takk :)

PT

10.10.2014 kl.17:21

Bra skrevet Thomas! Interressant lesning, selv for meg;)

Gratulerer igjen, og gleder meg å se den lille prinsessa!

Kristin

10.10.2014 kl.19:05

Gratulerer så mye begge to med lille skjønne Emile. Fantastisk skrevet fødselshistorie. Nesten kopi av når jeg fikk min lille prins for 4 år siden. Endte også med keisersnitt og mye smerter etterpå men så vell verdt det.

Kos dere masse nyt hvert sekund dere 3 sammen. Tiden går så skremmende fort

antifrue

10.10.2014 kl.20:46

Fy faen - jævlig bra jobba!!!! Hos meg var det 16 timer rier før det ble hastesnitt (høy puls på lille pga infeksjon i livmor) så jeg skjønner litt hvordan det må ha vært å holde ut så lenge uten å få ende med normal fødsel. Høres ut som du har veldig fine tanker rundt opplevelsen og det er nok alfa omega for tiden fremover. Gratulerer så mye, hun ser helt perfekt ut :-)

Carina Waage Helstad

10.10.2014 kl.22:29

Rørende og nydelig skrevet <3

Gratulerer så mye med vakre Emilie :-)

Sanne

10.10.2014 kl.23:11

Helt fantastisk skrevet, gratulerer så mye!

Tonje

11.10.2014 kl.00:07

Tusen takk for fin tilbakemelding Therese:) <3 det hjelper og høre det:)

Cathrine 👸

11.10.2014 kl.10:20

Åååh herregud nå strigråter jeg hehe, helt fantastisk skrevet, og så utrolig flink du har vært Therese💕 gleder meg utrolig masse til å se vakre lille prinsesse Emilie💕 og deg som mor, kommer nok til å komme noen tårer da også vakra💕 kos deg masse masse videre med lille familien 💕 så kommer jeg snart på besøk 😘 masse klemmer og kyss fra tante cathrine💕😘

Elisabeth

21.10.2014 kl.14:04

Åh Gud jeg griner!!

Utrolig rørende å lese :) så fint at pappan skrev ned og gjorde det til en historie!

Gratulerer så mye! :)

Skriv en ny kommentar

hits